Επανεκλογή ( ; ) Μητσοτάκη-Ερντογάν, ελληνο-τουρκικές και ελληνο-ρωσικές σχέσεις
Ιδεοχώρος: Προσκεκλημένος του Δημήτρη Λιάτσου, ο Κωνσταντίνος Φίλης, καθηγητής διεθνών σχέσεων.
0:00 Εισαγωγή, σύντομη παρουσίαση προσέγγισης της Ρωσίας στις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία. 3:14 Παρουσίαση του συνομιλητή. Προγνώσεις σχετικά με το δεύτερο γύρο την Ελλάδα 6:58 Τουρκία, πιθανή επικράτηση Ερντογάν . 7:20 Το πολιτικό μομέντουμ όταν Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να συνεχίσουν με τις ως τώρα ηγεσίες τους. 8:16 Μητσοτάκης-Ερντογάν, γνώριμες αντιθέσεις. 9:55 Το «ρωσικό ζήτημα» και πόσο διαφορετικά το βλέπουν σε Αθήνα και Άγκυρα 14:37 Ριζικά αντίθετες θέσεις έναντι Ρωσίας στην παγκόσμια πολιτική 16:04 Η τουρκική σχολή «Ευρασιανιστών», ένα μάτι στη Δύση και άλλο στην Ανατολή. 17:10 Η Ρωσία θα ήθελε και επεδίωξε να είναι με τη Δύση αλλά η διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς τα τσάκισε όλα. 20:21 Ουκρανικό, οι ειρηνευτικές προσπάθειες πάνε πίσω. Πως μπορεί να τελειώσει η διένεξη; 21:55 Η Ε.Ε σήμερα δεν έχει δική της φωνή στη διεθνή σκακιέρα 23:35 Ο μαξιμαλισμός του Ζελένσκι δεν είναι προς όφελος της Ουκρανίας. 24:49 «Χάνουν» από τον πόλεμο Ουκρανία, Ε.Ε αλλά και Ρωσία και «κερδίζουν» οι ΗΠΑ-Κίνα; 26:26 Η Κίνα μπορεί να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της διένεξης 27:32 Η Κίνα έλυσε επιτυχώς πολυσύνθετη κρίση στη Μέση Ανατολή. Θα της επιτρέψουν άραγε οι ΗΠΑ να μεσολαβήσει στην Ουκρανία; 30:30 Καταλυτική η παρουσία της Ρωσίας στη Συρία και Μέση Ανατολή 32:09 Το τσάκισμα του συστήματος Πάτριοτ στο Κιέβο από πύραυλο Κινζάλ. Τέλος εκπομπής.
Ταυτόχρονες εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, σε δύο χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, οι οποίες κρατούν διαφορετική στάση έναντι της Ρωσίας.
Η Τουρκία σχετικά ουδέτερη ή που παίζει σε δύο ταμπλό, και πάντως δεν δέχεται να εφαρμόσει τις Δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, και η Ελλάδα ανοικτά αντιρωσική. Η Μόσχα αποδίδει σαφώς μεγαλύτερη σημασία στις εκλογές στην Τουρκία. Το 2015, αντίθετα, εστίαζε στις εκλογές στην Ελλάδα και το Δημοψήφισμα.