Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος: Γιατί ο Κιλιτσντάρογλου υιοθετεί το γνωστό σύνθημα του Κεμάλ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ – ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Στη συζήτησή μας (10-05-2023) ο στρατηγικός αναλυτής, διεθνολόγος και ειδικός επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας επισημαίνει τη λάθος ανάγνωση που πολλοί εντός Ελλάδος έχουν για το τουρκικό πολιτικό σκηνικό και το πιθανό αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών, ανάγοντας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε… μορφή της δημοκρατίας.
Ενώ ο ίδιος ο Κιλιτζντάρογλου όπως και σύσσωμη η αντιπολίτευση εγκαλούν τον Ερντογάν γιατί δεν… καταλαμβάνει τα ελληνικά νησιά, διάφοροι εγχώριοι του γνωστής “κατευναστικής σχολής” και της “προθυμίας” για διάλογο ερμηνεύουν τα γεγονότα μέσω ατζέντας τρίτων και δη δυτικών κρατών που για τα δικά τους συμφέροντα επιδιώκουν αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία μέσα από την αλλαγή της εκεί πολιτικής κατάστασης.
Όπως σημειώνει ο Κ. Λαμπρόπουλος το σύνθημα του Κεμάλ “ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο” το 1931 που επιστράτευσε ο Κιλιτσντάρογλου περιέγραφε με μία φράση το μοτίβο της εξωτερικής πολιτικής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και “δεν σημαίνει αυτό που νομίζουν αφελώς κάποιοι ότι η Τουρκία θα ακολουθήσει μια πολιτική εγκατάλειψης του αναθεωρητισμού της”.
Αποτελούσε προειδοποίηση να μην αναμιχθούν ξένες δυνάμεις στα εσωτερικά της Τουρκίας (“ειρήνη στο σπίτι”) ειδάλλως θα αντιδρούσε η Τουρκία και δεν θα υπήρχε (“ειρήνη στον κόσμο”).
Ήταν η αρχή μίας πολιτικής που είχε ως στόχο την κατοχύρωση της γεωπολιτικής αυτονομίας της Τουρκίας και με αυτό το σύνθημα ο Κιλιτσντάρογλου στέλνει ανάλογο μήνυμα στη σημερινή Δύση.
Αποποίηση ευθυνών: Σας ενημερώνουμε ότι αυτό το κανάλι μεταφέρει από Ελληνικά και Ξένα κανάλια ειδήσεις ή/και εκπομπές με θέματα και θεματολογία με την οποία δεν συμφωνούμε ή διαφωνούμε απαραίτητα. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα και η διαχείρισή τους ανήκουν στο εκάστοτε κανάλι η ανεξάρτητο παραγωγό. Ο δικός μας ο σκοπός, ως εκ τούτου είναι ΜΟΝΟ ενημερωτικός και ο ρόλος μας ουδέτερος σε ιδέες ή/και συμπεριφορές.
☝🏼 Το κανάλι μας δεν συμφωνεί απαραίτητα με τις απόψεις που προβάλλονται στα βίντεο.